Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις πως σε μια Ελλάδα που ο πραγματικός πληθωρισμός ξεπερνά το 20% είναι απίθανο να υπάρξει γιατρός που θα δεχθεί να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο;

Διάβαζα το θέμα με τις ελλείψεις στις παθολογικές κλινικές. Και στη συνέχεια άκουγα και τη γνώμη των ειδικών.
Όπως φαίνεται, τα πράγματα είναι απλά.
Στο ελληνικό σύστημα Υγείας ένας νέος παθολόγος «πήζει» περνώντας το ένα τρίτο της ζωής του κλεισμένος σε μια μονάδα νοσοκομείου, για όσα χρόνια δουλεύει, κερδίζοντας από το κράτος περίπου 1.000 ευρώ.
Στο ελληνικό ιδιωτικό σύστημα Υγείας ή σε ένα σύστημα Υγείας όπως για παράδειγμα της Κύπρου, ο ίδιος γιατρός κάνει 3 ή 4 εφημερίες το μήνα το πολύ και αμείβεται με μισθό που μπορεί να φθάνει και τα 5.000 ευρώ. Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Οι ίδιοι οι γιατροί τα περιγράφουν.
Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις πως σε μια Ελλάδα που ο πραγματικός πληθωρισμός ξεπερνά το 20% είναι απίθανο να υπάρξει γιατρός που θα δεχθεί να πάει κάτω από αυτές τις συνθήκες σε δημόσιο νοσοκομείο;
Κατά τ’ άλλα πρέπει να φθάσουμε σε επίπεδα … Ευρώπης και να έχουμε όλοι προσωπικό γιατρό, αλλιώς θα έχουμε ποινές κι επιβαρύνσεις στις νοσηλείες μας στα … δημόσια νοσοκομεία!