Αν θέλετε, εσείς και το παιδί σας, να μάθετε για την 28η Οκτωβρίου και την γερμανική κατοχή διαβάζοντας, τότε σας έχουμε 3+1 must read επιλογές!!!

Πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς προβληματίζονται ιδιαίτερα για το πώς θα προσεγγίσουν και θα διαχειριστούν το θέμα του πολέμου και κυρίως τις διώξεις και τις αγριότητες του ΒΠΠ.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα αναδείξουμε μερικά “must read” βιβλία ανά ηλικιακή που πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για το θέμα αυτό. Για πάμε…
“Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με πολύ χιούμορ. Μια πόλη μαγική και παιχνιδιάρα καταφέρνει και διώχνει τον στρατηγό πόλεμο που την έχει βάλει στο μάτι.
“Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου”, πολύ γνωστό έργο της Άλκης Ζέη για παιδιά από δέκα χρονών αλλά και για ενήλικες φυσικά.
Στο βιβλίο αυτό με ήρωα τον δεκάχρονο Πέτρο, ζούμε την γερμανική κατοχή και την αντίσταση μέσα από την οικογένεια του ήρωα μας. Κυκλοφορεί και σε graphic novel.

Αν τώρα ο… μεγάλος περίπατος του Πέτρου σας φαίνεται λίγο… “βαρύ” -ειδικά σε graphic novel- τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με το “Ο θησαυρός της Βαγίας”, της Ζωρζ Σαρρή, ένα μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους που στην έκδοση graphic novel διαβάζεται λίγο πιο ευχάριστα.
Το story εδώ έχει ως εξής: Καλοκαίρι στην Αίγινα, στη Βαγία. Μια παρέα μπλέκεται σ’ ένα μυστήριο και προσπαθεί να βρει ένα θησαυρό. Ένα θησαυρό που η ανακάλυψή του τους οδηγεί στις μέρες της Κατοχής. Και μετά το βιβλίο δοκιμάστε να δείτε και την τηλεοπτική του μεταφορά που παίζει και στο ERTFLIX…
Και για το κλείσιμο έχουμε το: “Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ”
Το ημερολόγιο του κοριτσιού που βίωσε την φρίκη των εβραϊκών διώξεων στην Γερμανία, του κοριτσιού που βρήκε καταφύγιο στην Ολλανδία πριν ανακαλυφθεί και σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Και αυτό κυκλοφορεί και σε graphic novel και έχει διασκευαστεί επίσης και για μικρότερες ηλικίες.
