Ο Μητσοτάκης χρειάζεται τους 180 βουλευτές για να περάσει το απόρρητο σχέδιο παραπομπής των ελληνοτουρκικών στη Χάγη – Την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη μαρτύρησε ο Γεωργιάδης και αποκαλύπτει η “δεξιά εφημερίδα” ΕΣΤΙΑ

Η επιλογή του Άδωνη Γεωργιάδη να ζητήσει από τους ψηφορόρους να δώσουν αυτοδυναμία στην ΝΔ με σκοπό την αναθεώρηση του συντάγματος, μάλλον εξέθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έδειξε την ενόχληση του στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.
Σύμφωνα, με τα όσα αναφέρει ο Μανώλης Κοττάκης στην ΕΣΤΙΑ, ο στόχος των «μεγάλων αλλαγών» και των «τολμηρών μεταρρυθμίσεων» που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης τη βραδιά του εκλογικού του θριάμβου και περνάει από την αλλαγή του συνταγματικού χάρτη, είναι σοβαρότερα.
Όπως αναφέρει, δεν έχει να κάνει με αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τις δυσμενείς αλλαγές στον δημόσιο και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά οι 180 χρειάζονται για να περάσει το απόρρητο σχέδιο παραπομπής των ελληνοτουρκικών στη Χάγη.
«Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 28 παρ 2 και 3 του Συντάγματος Γ για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν με συνθήκη ή συμφωνία σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση του νόμου που κυρώνει αυτήν την συνθήκη ή συμφωνία, απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών», γράφει ο Μανώλης Κοττάκης και προσθέτει:
«Ή Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών σε περιορισμούς ως πρός την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας εφόσον υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της Ίσότητος και με τον όρο της αμοιβαιότητος.
Στην παράγραφο 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος εντάσσεται το συνυποσχετικό για την παραπομπή της διαφοράς μας με την Τουρκία στην Χάγη καθώς και άλλων συναφών θεμάτων εφόσον αυτά προκύψουν από τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαγάγουν ανά δυάδες αρχικώς οι δύο νέοι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας πιθανός ο Κωστής Χατζηδάκης και της Τουρκίας πιθανός ο Ιμπραήμ Καλίν και ακολούθως οι δύο νέοι ηγέτες πού θα προκύψουν από τις εκλογές οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν ως φαίνεται. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 28 του Συντάγματος θα μπορούσαν να περιληφθούν για να δοθεί έμφαση ή κανονική διαδικασία προβλέπει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος οι μονομερείς αποφάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων έως τα 12 ναυτικά μίλια με γεωγραφική διαφοροποίηση κατά το πρότυπο Σημίτη-Ροζάκη-Παμπούκη του 2003 ώστε να ανοίξουν θαλάσσιοι διάδρομοι στο Αιγαίο για την τουρκική ναυσιπλοΐα και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».
Οι άξονες του σχεδίου γιά τά ελληνοτουρκικά στό Αιγαίο και την Μεσόγειο
«Ή Εστία της Κυριακής είναι σε θέση να γνωρίζει τους άξονες του σχεδίου για τα ελληνοτουρκικά στο Αιγαίο και την Μεσόγειο και σας το παρουσιάζει για να γίνει κατανοητό στο ευρύ κοινό γιατί έχει μείζονα σημασία για τους συμμάχους μας για τους γείτονές μας για το πολιτικό μας σύστημα και για τον ελληνικό λαό η σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου. Η εξουσιοδότηση που θα κληθούν να δώσουν οι εθνοπατέρες μας προκειμένου να αχθούν κρίσιμα θέματα εθνικής κυριαρχίας στην Χάγη απαιτεί 180 ψήφους. Κρίσιμες για την επίτευξη ή μη της πλειοψηφίας αυτής θα αποτελέσουν η αρχιτεκτονική του Κοινοβουλίου από πεντακομματική έως όκτακομματική η στάση των τεσσάρων μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης πού ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ ,οι τρεις είναι ερντογανικοί ο ένας κεμαλικός ευρωπαϊστής καθώς και η είσοδος ή μη των κομμάτων, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 (χαίρει εκτιμήσεως στο Λονδίνο)»…
info: Militaire