Γιατί η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξαναβάλει στο κοινοβουλευτικό δυναμικό της Ν.Δ. τον Λευτέρη Αυγενάκη είναι μια στάση ωμού κυνισμού και γιατί απαξιώνει πλήρως την πολιτική;

Υπάρχει στην πολιτική ένας άγραφος κανόνας: «Πρέπει να ψηφίζουμε ηθικά πρόσωπα».
Η έννοια «ηθικά πρόσωπα» είναι γενική και αόριστη. Με τη σκέψη του ο καθένας μπορεί να προσδιορίσει την αρκετά ασαφή και γενική αυτή έννοια.
Ηθικός με βάση τη δική μου σκέψη είναι εκείνος που σέβεται τα όρια της ελευθερίας των άλλων αφενός και αφετέρου είναι συγκρατημένος.
Η στάση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να επιτίθεται στο νεαρό υπάλληλο του αεροδρομίου δείχνει έλλειψης ηθικής, σεβασμού.
Ο νέος εργαζόμενος αποτυπώνει έναν εργαζόμενο νεαρής ηλικίας που τίμια προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του. Είναι αρκετά δύσκολο και επίπονο να είσαι εργαζόμενος αεροδρομίου.
Και τι έκανε η πολιτική η οποία εκπροσωπείται στο βίντεο (που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είδε πριν μερικούς μήνες);
Άσκησε επίθεση. Την ιστορία τη γνωρίζουμε. Αποσύρθηκε η καταγγελία του εργαζομένου. Το πώς και ποια ήταν η αιτία δε τη γνωρίζουμε. Το τι έγινε κάτω από το τραπέζι δε θα το μάθουμε ποτέ.
Αλλά, η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξαναβάλει στο κοινοβουλευτικό δυναμικό της Ν.Δ. το Λευτέρη Αυγενάκη είναι μια στάση με κυνισμό. Και μάλιστα ωμό κυνισμό.
Καταλαβαίνω πως ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι βασικό στέλεχος της Ν.Δ. στην Κρήτη.
Αλλά ρωτάω υπεύθυνα:
Έπρεπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον εντάξει εκ νέου στην ομάδα του;
Ναι, θα φέρει ψήφους. Ναι, όλη η Μεσσαρά (από την Αγία Βαρβάρα και κάτω) ρίχνει δαγκωτό Νέα Δημοκρατία στις κάλπες.
Αλλά, η πολιτική πρέπει να ταυτίζεται με την ηθική, κ. Μητσοτάκη.
- Δε μπορείς να τοποθετείς στην Κοινοβουλευτική σου Ομάδα ξανά τον κ. Αυγενάκη!!!
- Δίνεις βάση στην ποσότητα (τον αριθμό των ψήφων) και όχι στην ποιότητα. Αρκετά!!!
Η πολιτική πρέπει να βρει το δρόμο της. Όταν όμως τέτοιες συμπεριφορές επιτρέπονται και η κυβέρνηση τις υιοθετεί, άλλο τόσο η απαξίωση θα μεγαλώνει.
Μη συζητάμε επομένως για απαξίωση της πολιτικής όταν το ηθικό πρόσημο των πολιτικών προσώπων αμφισβητείται μέσα από τη λεκτική και σωματική βία που έπραξαν στο παρελθόν…