Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τα “τσιτάτα” στην Βουλή κι ας αλλάξει πορεία μήπως δούμε άσπρη μέρα με πραγματική ισότητα και ελευθερία του Τύπου, χωρίς «δωράκια» και κατασκοπευτικά λογισμικά…

Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι το Economist κατέταξε την Ελλάδα στην 20η θέση παγκοσμίως στο δείκτη δημοκρατίας; ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επιχειρώντας να περιορίσει τον αρνητικό αντίκτυπο από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που εγκαλεί τη χώρα μας για τη Δημοκρατία που δεν έχει.
Προφανώς και η απάντηση στο ρητορικό νομίζουμε ερώτημα του πρωθυπουργού είναι απλή κι ας προσπαθεί εκείνος να κάνει το μαύρο άσπρο.
Το Economist είναι ένα βρετανικό περιοδικό, οικονομικού περιεχομένου, άρα είναι ένα ΜΜΕ.
Πως λοιπόν να βάλει κανείς δίπλα δίπλα ένα περιοδικό και το δημοσίευμα του, όσο έγκυρο κι αν έχει τη φήμη πως είναι, και ένα ολόκληρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που στο ψήφισμα του μέμφει την Ελλάδα γιατί επί των ημερών της ΝΔ έχει κάνει το κράτος δικαίου να φαντάζει όνειρο μακρινό, όπως και την ελευθερία του Τύπου;
Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε πως οι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης πάνε στο ευρωκοινοβούλιο και ασχημονούν και το μόνο που κάνουν είναι να ψηφίζουν ψηφίσματα κατά της χρηματοδότησης της πατρίδας μας οδηγώντας σε αρνητικά ψηφίσματα.
- Να έχουν άραγε οι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης τέτοια δύναμη;
- Και η φωνή των ευρωβουλευτών της ισχυρής ΝΔ γιατί δεν ακούγεται;
- Κι άντε κάποιοι ευρωβουλευτές από την Ελλάδα να δημιουργούν αρνητική εικόνα για τη χώρα τους, όλοι οι υπόλοιποι που ενέκριναν το αρνητικό για την Ελλάδα ψήφισμα τι είναι φερέφωνα;
Όλοι όσοι ζούμε στην Ελλάδα ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργεί απέναντι στη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου η ΝΔ, κανένα ψήφισμα δεν είναι ικανό να αλλοιώσει την μεγάλη εικόνα που υπάρχει, γι αυτό ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τα τσιτάτα κι ας αλλάξει πορεία μήπως δούμε άσπρη μέρα με πραγματική ισότητα και ελευθερία του Τύπου, χωρίς «δωράκια» και κατασκοπευτικά λογισμικά.