Αγνόησαν τους πάντες και νόμιζαν πως κάτω από τη μύτη όλων θα στήσουν τις ανεμογεννήτριες πάνω στα καμμένα του Έβρου. Ευτυχώς οι αντιδράσεις τους έκοψαν την όρεξη, προσωρινά όμως…

«Στον πάγο» μπαίνει το προτεινόμενο έργο για κατασκευή δύο αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις καμένες περιοχές στον Έβρο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανέδειξε, αρχικά, το θέμα και στη συνέχεια γέμισε το διαδίκτυο με αρνητικά σχόλια για το παιγνίδι συμφερόντων πάνω από τα καμένα.
Οι αντιδράσεις του κόσμου κι όχι κάποιος άλλος λόγος τους έκανε να υποχωρήσουν, προσωρινά.
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι Natura κι έχει καεί κατά 85% κι όχι μόνο αυτό αλλά ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά, από πριν, για την εγκατάσταση αιολικών εκεί (μας αρέσει που τον έβαλαν κιόλας να γνωμοδοτεί αλλά ούτε που τον λογαριάζουν).
Αγνόησαν λοιπόν και τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς και νόμιζαν πως κάτω από τη μύτη όλων θα στήσουν τις ανεμογεννήτριες.
Ευτυχώς οι αντιδράσεις τους έκοψαν την όρεξη, όχι όμως για πολύ καθώς η εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, είναι να ανασταλεί μόλις «για διάστημα μέχρι ένα έτος» η υλοποίηση των έργων.
Το σίγουρο είναι πως όσο αυτή η Κυβέρνηση και αυτοί οι υπουργοί είναι στα πράγματα δεν θα τους σταματήσει κανείς από το να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μια τεράστια μπαταρία τροφοδοσίας ενέργειας.
Δεν υπολογίζουν ούτε φύση, ούτε ανθρώπους, ούτε πανίδα.
Όλα τα μετρούν με χρήμα, κι όχι φυσικά χρήμα που μπαίνει στα δημόσια ταμεία. Ας μη γελιόμαστε.
Ούτε «πράσινη ενέργεια» είναι αυτή η καταστροφή και το βλέπουμε διαρκώς με τις πλημμύρες που συμβαίνουν και δεν έρχονται μόνες τους αλλά εμείς τις προκαλούμε, καθώς δεν υπάρχουν πια δέντρα στα βουνά για να συγκρατούν το νερό της βροχής και με τις ρίζες τους να το διοχετεύουν στο υπέδαφος.