Όταν βλέπουν τις τιμές σε καταναλωτικά αγαθά να εκτινάσσονται απέχουν όσο μπορούν από την αγορά τους και έτσι αναγκάζουν τις εταιρίες να τις μειώσουν. Στην Ελλάδα τι κάνουμε;

Μια σοφή και ωφέλιμη για τις τσέπες τους τακτικοί ακολουθούν οι Γερμανοί. Όταν βλέπουν τις τιμές σε καταναλωτικά αγαθά να εκτινάσσονται απέχουν όσο μπορούν από την αγορά τους κι έτσι αναγκάζουν τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν τις τιμές προς τα κάτω.
Το 2023, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία κατέγραψαν μείωση 3,1%.
Αμέσως μετά την κρίση του κορωνοϊού που θέλησαν κάποιοι να βγάλουν τα σπασμένα με ανατιμήσεις οι Γερμανοί καταναλωτές αντέδρασαν και περιόρισαν τις αγορές, οδηγώντας σε σημαντικές πτώσεις τζίρου.
Το χρόνο που μας πέρασε ούτε η Black Friday ούτε η Cyber Monday του Νοεμβρίου στάθηκαν ικανές να τους οδηγήσουν στο ταμείο.
Την ίδια ώρα οι πωλήσεις τροφίμων μειώθηκαν σε μηνιαία και ετήσια βάση και το ίδιο συνέβη και με τις παραγγελίες μέσω Διαδικτύου.
Κάπως έτσι πέτυχαν να ρίξουν τον πληθωρισμό από 8,6% το 2022 στο 3% το 2023.
Στην Ελλάδα τι κάνουμε;
Βλέπουμε τις τιμές να φθάνουν στο Θεό και αντί να κόβουμε αυξάνουμε τις αγορές μας, αυξάνουμε τους τζίρους εκείνων που κερδοσκοπούν και τους δίνουμε λάθος μηνύματα: «Βαράτε ακόμα αντέχουμε».
Έλα όμως που δεν αντέχουμε, σίγουρα δεν αντέχουμε όλοι, και σίγουρα όσο η αισχροκέρδεια βασιλεύει οι ζωές μας θα είναι μόνο αγώνας για την επιβίωση κι αυτή με ελλείψεις και μεγάλη αγωνία…