Στην προκήρυξη 4.000 νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ήδη έχει πάει για ανάρτηση στον ΑΣΕΠ, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης από την Κρήτη όπου βρέθηκε το προηγούμενο διήμερο…

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας, «έχει εκτιμηθεί ό,τι ζητήθηκε σε νοσηλευτές από τις νοσηλευτικές δομές του Ηρακλείου και μάλιστα αυτές οι προκηρύξεις είναι και με αυξημένη μοριοδότηση, για τους νοσηλευτές που ήδη υπηρετούν στο σύστημα υγείας ως επικουρικοί και ήτανε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας».
Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα βγει και η προκήρυξη των επτακοσίων θέσεων για ιατρικό προσωπικό, ενώ συγχρόνως μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας επεξεργάζονται και τις δυνατότητες που προκύπτουν από το Ταμείου Ανάκαμψης. «Το ταμείο ανάκαμψης είναι ποσό 350 εκατομμυρίων ευρώ για τα νοσοκομεία και 250 εκατομμυρίων για την πρωτοβάθμια, άρα συνολικά οι δομές θα αναβαθμιστούν και κτηριακά, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή», δήλωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο σχεδιασμός αυτός αφορά και τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Νοσοκομείο Ρεθύμνου
Το Σάββατο ο κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ρεθύμνου, σημειώνοντας ότι το νοσηλεύτικό ίδρυμα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του και όπως ανέφερε, όταν ολοκληρωθεί ο χάρτης υγείας στην Κρήτη, θα εξετασθεί και η προοπτική για ένα νέο νοσοκομείο σε άλλο χώρο.
Τόνισε μάλιστα ότι δεν επιθυμεί να κάνει εξαγγελίες αλλά τον ενδιαφέρει όταν το υπουργείο είναι έτοιμο να ανακοινώσει αποφάσεις, έργα, κοστολογημένα και με χρονοδιάγραμμα.
Βέβαια, σύμφωνα με τον βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη που συνόδευσε τον υπουργό στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, το ύψος των παρεμβάσεων και των έργων που αφορούν στο νοσοκομείο είναι ύψους άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε ότι αφορά στην πανδημία, επανέλαβε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορεί να συνεχιστεί ο υπάρχον προγραμματισμός και πως η οποία παρέμβαση με νέα μέτρα θα γίνει από το Σεπτέμβριο και μετά, με μέτρα όμως στοχευμένα και όχι οριζόντια, που θα απευθύνονται κυρίως στις ευάλωτες ομάδες.
Για τον εμβολιασμό των πολιτών κάτω των 60 ετών, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι επειδή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα, δεν συστή,νεται από την επιτροπή, όμως η πλατφόρμα ανοίγει «γιατί κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι διαφορετική και ο εμβολιασμός αποφασίζεται με βάση την κλινική του εικόνα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί αφορά τον ECDC που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επαρκώς με σύσταση για όλες τις χώρες ευρωπαϊκής ένωσης.
Σε ότι αφορά στους υγειονομικούς, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι μετά από δυόμιση χρόνια COVID, αλλά και πίεση σε non Covid περιστατικά, αλλά και χειρουργεία, είναι κουρασμένοι και πως για το λόγο αυτό μέσω των προκηρύξεων που θα βγουν, επιχειρείται η κάλυψη των κενών θέσεων.