Γιατρός απολύθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με απόφαση του διοικητή, με πρόσχημα ότι τελικά, παρά την πρόσληψή του με όλες τις διαδικασίες, δεν υπήρχε θέση για αυτόν…

Την καταγγελία του γιατρού Μάνου Τσιλιμιγκουνάκη, ο οποίος περιγράφει την «καταχρηστική απόλυση» του από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου από την θέση του ειδικευομένου ιατρού γενικής ιατρικής, δημοσιεύει ο «Ημεροδρόμος».
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του γιατρού, βρίσκεται στην θέση του ειδικευομένου ιατρού γενικής/οικογενειακής ιατρικής από διμήνου, με σύμβαση 5ετούς διάρκειας, όσα και τα χρόνια της ειδίκευσής του.
Ακολουθώντας το πρωτόκολλο και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα απαραίτητα έγγραφα που προσκόμισε για την πρόσληψη και τον διορισμό μετακινήθηκαν και ελέγθησαν από τους εξής φορείς: Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, Τμήμα προσωπικού και Διοίκηση του νοσοκομείου και τέλος το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου υγείας.
Αιφνιδιαστικώς την περασμένη εβδομάδα και όπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός, ενώ ακολουθούσε κανονικά τα καθήκοντα του για περίπου 2 μήνες, και του έχουν ήδη καταβληθεί οι πρώτοι μισθοί, του γνωστοποιείται προφορικώς αρχικά και στην συνέχεια εγγράφως ότι έχει συμβεί κάποιο διοικητικό λάθος με την πρόσληψή του.
Συγκεκριμένα, έχει αγνοηθεί τροπολογία σε ΦΕΚ του 2020 που μειώνει κατά μία τις οργανικές θέσεις ειδικότητας γενικής ιατρικής στο νοσοκομείο, και συνεπώς δεν υπήρχε στην πραγματικότητα η κενή οργανική θέση στην οποία διορίστηκε.
Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον γιατρό, ήταν η άμεση απομάκρυνσή του η οποία και βαφτίστηκε «διακοπή σύμβασης».
Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, συμπληρωματικά χάνει την θέση του και στην σχετική λίστα αναμονής για ειδικότητα καθώς στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχουν καταθέσει κι άλλοι γιατροί τα χαρτιά τους.
«Η ωμότητα και το θράσος των διοικήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δεν θα μείνει αναπάντητο. Επίκειται δικαστικός αγώνας για την δικαίωση μου, ηθική και νομική, και συλλογικός αγώνας μέσα από τα όργανα των εργαζομένων για την κατάδειξη του επιτελικού μπάχαλου με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας», αναφέρει ο γιατρός στην καταγγελία του.
Τέλος όπως επισημαίνει, η δημοσιοποίηση του γεγονότος ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα για προσωπική δικαίωση αλλά επιδιώκεται, όπως τονίζει, «με στόχο να στηθεί επιτέλους ανάχωμα για την προάσπιση κάθετι δημόσιου. Είτε αυτό λέγεται δημόσια υγεία, παιδεία, νερό ή πολιτισμός».