Η κατάσταση με τις γυναικοκτονίες είναι πολύπαραγοντική και απαιτείται μια πιο σοβαρή αντιμετώπιση κι όχι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του ποδαριού…

«Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν», δηλαδή ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος που το είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφερόμενος στα θύματα γυναικοκτονιών στην Ελλάδα, πιστεύει πως όλες οι γυναίκες που δολοφονήθηκαν από συζύγους και συντρόφους ήθελαν να δολοφονηθούν και γι’ αυτό έμειναν;
Μάλλον σε άλλη χώρα ζει και δεν ξέρει πως είναι δομημένη η κοινωνία μας, δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να φύγει μια γυναίκα με παιδιά από τη συζυγική στέγη, ούτε τι σημαίνει για τις κλειστές τοπικές κοινωνίες η εγκατάλειψη συζυγικής στέγης, ούτε προφανώς πως όλα αυτά τα θύματα δεν πίστεψαν ούτε στιγμή πως ο άντρας του σπιτιού τους θα έφθανε σε σημείο να τις σκοτώσει.
Δυστυχώς η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη που ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ, απ’ αυτούς στους οποίους τέτοιες γυναίκες κάποιες φορές απευθύνονται για βοήθεια, δεν ξέρει πώς να χειριστεί.
Ειδικοί δεν είμαστε αλλά ίσως πιάνει κιόλας το πρόβλημα από λάθος αφετηρία, γιατί το να φύγει μια γυναίκα μακριά από τον κακοποιητικό σύντροφο της έχουμε δει πως δεν λύνει από μόνο του το ζήτημα. Τόσες και τόσες δολοφονήθηκαν όταν οι άντρες τους πήγαν να τις βρουν όταν εγκατέλειψαν το σπίτι τους.
Επειδή λοιπόν η κατάσταση είναι πολύπαραγοντική θέλει και σοβαρή αντιμετώπιση κι όχι τηλεοπτικές τοποθετήσεις του ποδαριού. Θέλει η ίδια η Πολιτεία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δει πως θα το επιλύσει και για να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά γυναικοκτόνων ίσως και να ξεκινήσει από τα σχολεία την επίλυση, διδάσκοντας το σεβασμό στο άλλο φύλο, που σήμερα λείπει.