Στο σημερινό επεισόδιο ο θείος Γιώργος σχολιάζει τον Άρειο Πάγο και το σύστημα δικαιοσύνης χωρίς να αφήσει εκτός και τα διάφορα… πτηνά της ενημέρωσης 107!!!

Ο Άρειος Πάγος και γενικά το δικαστικό σύστημα που αποφάσιζε αυξήσεις στον εαυτό του την ίδια στιγμή που διαπίστωνε πως η μνημονιακή λιτότητα – για τους πολλούς – ήταν νόμιμη.
Ένα δικαστικό σύστημα με στενές σχέσεις με παραθρησκευτικές και εθνικιστικές οργανώσεις, με διαχρονικούς δεσμούς με ό,τι πιο αντιδραστικό και συντηρητικό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.
Αποτελεί μεγάλο πολιτικό λάθος η απόδοση – με τον ένα η τον άλλο τρόπο – τόσο σημαντικής εξουσίας, όπως ο έλεγχος της καταλληλότητας των κομμάτων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, στο δικαστικό σύστημα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και γενικά νομίζω πως σε μια δημοκρατία το εκλογικό σώμα, οι πολίτες, πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σ’ αυτά τα ζητήματα.
Π.χ. θα μπορούσε να τεθεί ένας ελάχιστος, χαμηλός, αριθμός υπογραφών που θα ήταν απαραίτητες για να εγκριθεί η κάθοδος ενός κόμματος στις εκλογές…
Να μην το ξεχάσω: αντιγράφω απο το άρθρο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (;) για την κατάταξη της χώρας μας όσον αφορά την ελευθερία του τύπου (107η θέση).
“Η Σενεγάλη και η Τυνησία συγκαταλέγονται στις χώρες που υπέστησαν τις μεγαλύτερες πτώσεις στην ετήσια κατάταξη ως προς την ελευθερία του Τύπου που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).
Η Ελλάδα βρίσκεται στη 107η θέση.
Η Γαλλία ανέβηκε, από την 26η στην 24η θέση. Όμως η «μικρή άνοδος» αυτή εξηγείται «κυρίως από το ότι η κατάσταση χειροτέρεψε αλλού», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστόφ Ντελουάρ, ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας και των δημοσιογράφων.
Οι εντυπωσιακότερες πτώσεις καταγράφονται στο Περού 110ο, –33 θέσεις), στη Σενεγάλη (104η, –31 θέσεις), στην Αϊτή (99η, –29) και στην Τυνησία (121η, –27).”
Όπως βλέπετε το ενδιαφέρον του ΑΠΕ για την Σενεγάλη, το Περού αλλά και την Τυνησία είναι έντονο. Αντίθετα, από σεμνότητα πιστεύω, η αναφορά στην Ελλάδα είναι λιτή, δωρική θα μπορούσε να πει κάποιος…
Ακούστε