Και ο Κάρολος δεν λέει να φύγει από την επικαιρότητα! Όχι άδικα καθώς είναι ο πρώτος που έδειξε τις βασικές λειτουργίες, αλλά και τις αδυναμίες και τις κρίσεις του καπιταλισμού…

Κρίσεις που είναι ορατές και στις μέρες μας, κρίσεις που αφήνουν πίσω τους εκατόμβες θυμάτων, που θυσιάζονται στο βωμό της νέας θεοκρατίας, του νέου μεσαίωνα, της δυστοπίας που χτίζεται με ταχύρρυθμες διαδικασίες πάνω στις κατεστραμένες ζωές μας.
Η κρίση, του δυτικού κόσμου κυρίως-αλλά όχι μόνο, εξαπλώνεται πλέον σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, οδηγώντας πολλές χώρες μακριά από τις “φιλελεύθερες” καταστατικές τους αρχές, δείχνοντας έτσι και το πόσο απατηλός είναι ο ισχυρισμός πως καπιταλισμός και δημοκρατία πάνε χέρι με χέρι.
“Εκλογική” λοιπόν και όχι “φιλελεύθερη δημοκρατία” η χώρα μας σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ινστιτούτου V-DEM του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ με τα αίτια της ραγδαίας διολίσθησης να σχετίζονται με το σκάνδαλο των κρατικών υποκλοπών και την καθυστέρηση στη διερεύνηση του, τις απόπειρες ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και τη στενή σχέση της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία.
Πάντως υπάρχουν και χειρότεροι, αν αυτό είναι παρηγοριά: άλλες χώρες της Ευρώπης οι οποίες βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις από την Ελλάδα(49η) είναι η Ρουμανία (55η), το Κόσοβο (70ο), η Πολωνία (78η), το Μαυροβούνιο (82ο), η Αλβανία (83η), η Βόρεια Μακεδονία (90η), η Σερβία (104η), η Ουκρανία (114η) και η Ρωσία (159η).
Ακούστε