Λίγο πριν τις κάλπες για το δήμο Ηρακλείου σας επισυνδέουμε με τον Αλέξη Καλοκαιρινό και το Δικαίωμα στην Πόλη σε μια πολιτικά πικάντικη κουβέντα…

Σ’ αυτό το επεισόδιο σας επισυνδέουμε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό. Αν και λίγα είναι πιθανόν τα όσα δεν γνωρίζουμε πλέον για τον Αλέξη Καλοκαιρινό, εμείς προσπαθούμε στο παρά πέντε να μάθουμε και να ρωτήσουμε πράγματα που όλοι τόσο καιρό σχολιάζουν στα πηγαδάκια αλλά λίγοι τολμούν να ρωτήσουν.
Δεν κάναμε όμως βουτιά αμέσως στα βαθιά, αν και όπως μας αποκάλυψε αργότερα, το ελεύθερο κολύμπι σε ανοικτές θάλασσες της Νότιας Κρήτης είναι μια από τις αγαπημένες του αθλητικές δραστηριότητες. Και δική μου επίσης… (ελπίζω να τελειώνει η φάση με τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή για να προλάβουμε να γράψουμε μερικά ακόμα ανέμελα φθινοπωρινά μπανάκια)
Μιλήσαμε για τα ερωτηματολόγια με τα οποία κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα. Μας εξήγησε την αντίληψή του για την επιχειρηματικότητα και κυρίως την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο.
Αναφερθήκαμε στο προεκλογικό τρέξιμο στις γειτονιές εντός ή εκτός πόλης, με ή χωρίς… καρότσια με μωρά, και το κατά πόσο αυτό το “τρέξιμο” θα γίνεται από τον ίδιο ή την ομάδα του και μετεκλογικά ώστε να εντοπίζονται τα προβλήματα της πόλης επί του πεδίου αλλά και να αισθάνονται και οι ίδιοι οι δημότες ότι έχουν έναν Δήμαρχο δίπλα τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Μιλήσαμε για το βασικό λειτουργικό πρόβλημα της πόλης αλλά και το βασικό πρόβλημα για τους δημότες στην επαφή και την αλληλεπίδρασή τους με τον δήμο και τις υπηρεσίες του…
Υπήρξε κάποια στιγμή που πέρασε από το μυαλό του η… κλασική σκέψη… “που πάω να μπλέξω εγώ τώρα”;
Και μετά τα… “κλασικά” βουρ για το “κολύμπι” στην… “ανοικτή” θάλασσα της τοπικής πολιτικής σκηνής για να μάθουμε τι “παίζει” και κατά πόσο μπορεί να ισχύει η φήμη και η αντίληψη που κυκλοφορεί ότι ο Καλοκαιρινός είναι η συνέχεια του Λαμπρινού και του Κουράκη.
- Πώς σχολιάζει ο ίδιος το γεγονός ότι έχει μαζέψει πολύ κόσμο από όλο το πολιτικό φάσμα στο ψηφοδέλτιο του;
- Θα είναι άραγε εύκολη η διαχείριση μιας τόσο μεγάλης πολυσυλλεκτικότητας ανθρώπινου δυναμικού;
Και αφού ξεκαθαρίσαμε, τουλάχιστον θεωρητικά, το πώς ένα τέτοιο “μοντέλο” τελικά μπορεί να λειτουργήσει στην Λότζια χωρίς να υπάρχουν “εμπλοκές” περάσαμε και στα υπόλοιπα θέματα. Μιλήσαμε για τρένα και μέσα σταθερής τροχιάς. Μιλήσαμε για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο χώρος που θα προκύψει στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, όταν αυτό μεταφερθεί στο Καστέλι. Δεν μιλήσαμε όμως για τα “μεγάλα” μιλήσαμε και για τα “μικρά” αλλά εξίσου σημαντικά, όπως το θέμα της σχολικής στέγης.
Και μετά τα σχολεία μπήκαν στην κουβέντα και οι… διακοπές και οι παραλίες… αλλά και… οι παραλίες που έμειναν… μακέτα.
Δεν ξέρω αν το… ξέρετε αλλά ο Αλέξης Καλοκαιρινός είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου… οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την σχέση του με τους φοιτητές του. Το πετάξαμε περισσότερο σαν… ερώτηση “παγίδα” μπας και βγάλουμε άκρη για το αν θα είναι “αυστηρός” Δήμαρχος ή όχι. Και αυτός μας μίλησε για μια… “στοργική” και αμφίδρομη σχέση που θέλει να οικοδομήσει με τους δημότες.
Εντάξει παιδιά ο κύριος Καθηγητής, ως Δήμαρχος… δεν θα μας “κόψει” με το… δημοκρατικό 5, αλλά θα μας δείξει το δρόμο και τον τρόπο για να χτυπήσουμε καλύτερους “βαθμούς” ως δημότες.
Και το καλύτερο… δεν θα έχει την πόρτα του Δημαρχείου κλειστή, αλλά αυτή θα είναι συνεχώς ανοικτή για να μπορεί ο ίδιος να τρέχει στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών… ενώ δεν θα διστάσει να βουτήξει στα βαθιά για να δώσει λύσεις εκεί που χρειάζονται, την στιγμή που χρειάζονται. Και σκοπεύει να το κάνει αθόρυβα και χωρίς πολλές – πολλές τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Όπως άλλωστε το κάνει και μέχρι σήμερα από ένα διαφορετικό πόστο, αυτό των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και του Κοινωνικού Χώρου.
Και επειδή εμείς εδώ είμαστε και της… κριτικής σχολής δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε την άποψη του για την κριτική.
- Πώς ασκεί κριτική στα μέχρι σήμερα κακώς κείμενα του Δήμου Ηρακλείου και πώς θα δεχόταν ο ίδιος κριτική για το Ηράκλειο μιας δημοτικής αρχής της δικής του παράταξης;
Ακούστε